…..en zo begon het

13
jan 2020

Dus……zo begon het:

16 jaar geleden mocht ik proeven van de eerste slokjes uit de oceaan vol kennis. Mijn hele systeem kon niet geloven dat er zoiets overweldigend bestond.

Een jaar later, het is dan begin 2015 gaan de papieren voor de KvK de deur uit. Ik weet dan al dat ik de liefde van mijn leven gevonden heb in Ayurveda.

Zoals velen van jullie weten ging de start van mijn werk als zzp-er nogal dramatisch. Terwijl de KvK mijn papieren (voor toen nog Ayurveda praktijk Na’an) in behandeling heeft en ik al vol vreugde mensen aan het blij maken ben met Ayurvedische massages stort mijn wereld compleet in. Mijn dochter vlinderde zo mijn leven uit en het was me een groot raadsel wat in vredes naam de zin van het leven was. Leven en Dood kijken me elke dag in de ogen. Ik voel dat ik in mijn diepste wezen een keuze kan maken. 1) Op deze aard kloot blijven en vertrouwen dat het “goed”komt of 2) me overgeven aan de enorme drang om mijn dochtertje achter na de vlinderen. Tijdens een diepe meditatie rijk ik mijn hand uit naar mijn dochtertje, ik pak haar handje en weet dat als ik me nu overgeef ik met haar mee-vlinder.

Echter ik keek nog 1 moment achterom en zag daar mijn zus staan, ik vermoed dat zij “het leven” representeerde…..en op dat moment weet ik dat als ik Manna haar handje los laat ik me volledig moet overgeven aan LEVEN. En dat deed ik.

Ik leef! En hoe. Zo!

Zoals dat gaat als je je overgeeft was er rust en stilte en werd ik op mijn “padje” geworpen. Ik mocht starten met een 4 jarige Ayurveda opleiding!!! Jaren van intense studie, studievreugde en GeWeLdIgE leraren hielpen me door een mooie, heftige periode heen.

Nu 15 jaar later en dus al heel veel ervaringen en wijsheden later moet ik toch bekennen dat ik vol verbazing me onlangs realiseerde dat ik al zoveel jaren met Ayurveda werk.

Leerzaam en mooi vind ik het ook dat als je dat mag doen waar je hart zo vol van is het schijnbaar ook niet uitmaakt of dat groots of klein is.

Ik kan door de school die ik run artsen en leraren uitnodigen die boordevol kennis zitten en terwijl zij onze studenten lesgeven haal ik mijn voldoening aan: erbij zitten en meeluisteren en steeds opnieuw genieten van alles wat gedeeld wordt.

Ayurveda gaat over het leven, en dat is toch wel heel erg boeiend.

Natuurlijk het is zwaar om in het Oosten van het land een school voor Ayurveda te runnen, daar was ik me van bewust toen ik begon. Maar heey, daar waar de randstad gevoelig is voor bevliegingen en trends merk ik wel dat we hier in het Oosten ons langzamer overgeven aan nieuwe dingen maar als het dan genesteld is en het is goed, dan is er een zaadje geplant voor het leven. Daarom zijn we blij met onze studenten omdat we samen de wereld mooier, gezonder en liefdevoller mogen maken.

En zo kwam het dus dat Ayurveda mijn leven completer maakte en realiseer ik me elke dag dat het een mooie taak is die het leven me gaf. Mensen bewust maken, studenten ondersteunen in hun eigen persoonlijke proces en klaar te stomen om therapeut te worden….want de beste therapeuten zijn het die het leven zelf compleet aan willen gaan. En als kers op de taart mag ik ook nog op een plek wonen die mogelijkheden bied om te koken voor mensen en is Ayurdaay verrijk met gastenkamers zodat mensen die willen kuren (Pancha Karma) een eigen kamer hebben en zo volledig verzorgd aan de slag kunnen om balans te behouden of te vinden. En dat allemaal samen maakt het veel, afwisselend, compleet en kan ik me geen betere manier bedenken om mijn leven te leven.

Welkom bij Ayurdaay! Een plek die door velen gezien wordt als een plek waar je je mag ontwikkelen, je zelf mag zijn, waar onwijs veel ruimte is voor plezier, gezelligheid , tranen en vooral voor “leven”!

Miriam