Ervaring van anderen

Goede ideeën om ons op weg te helpen

Miriam heeft heel veel goede ideeën ook om ons op weg te helpen als therapeut. Ze helpt je om je business gaande te krijgen en dat is heel fijn. Het is ook makkelijk om in contact te blijven met Miriam. Als je vragen hebt, je zit ergens mee of je loopt vast met huiswerk dan wordt er altijd tijd gemaakt en komt er een antwoord.

Eva, student in 2021

Echt pluspunt is dat het praktijkgericht is

Een echt pluspunt van de opleiding bij Ayurdaay is dat het praktijkgericht is. Alles wat we leren wordt ook in de praktijk toegepast. Deze vorm van leren past heel goed bij me. De setting van de opleiding is huiselijk. De groepen zijn klein en er kan per moment gekeken worden of er iets veranderd moet worden in het programma. Hier moet je tegen kunnen. Als iedereen zit te dommelen kan het zo zijn dat we opeens iets praktisch gaan doen.

Chris, student in 2021

Zo levendig, zo dichtbij, verdiepend en leerzaam

Het begon met een massagecursus en inmiddels volg ik steeds nieuwe modules.
Ik werd en word nog steeds geraakt door de Ayurveda en hoe Miriam dit doorgeeft aan de studenten. Zo levendig, zo dichtbij, verdiepend en leerzaam.
De Ayurveda brengt me dichter bij mijn eigen natuurlijke zijn, en is zo veelomvattend…
Je voelt dat Miriam dit zelf allemaal doorleeft heeft en Ayurveda haar thuis is. Omdat er kleine groepjes studenten zijn is het heel makkelijk om je bij haar thuis te voelen,
waardoor ik me vrij en vertrouwd voel om alle hoofd, hart en “zieler” kennis, tot me te nemen.
Op naar de volgende module!

Trudy, student in 2021

Unieke combinatie van diepgang en nuchterheid

House of Ayurveda: Een huis waar ik me 3 weken lang ontzettend thuis heb gevoeld. In het kleine kamertje bij Miriam in huis had ik toch alles wat ik nodig had. Er hangt een huiselijke, ongedwongen sfeer en Miriam is lekker zichzelf. Ze heeft een unieke combinatie van diepgang en nuchterheid die mij enorm aanspreekt. Je merkt haar toewijding in de rust en liefde die ze stopt in alles wat ze doet: De behandelingen, het eten koken, even checken hoe het met je gaat en je geruststellen waar nodig. Ik heb me erg gezien en verzorgd gevoeld. Dit alles, plus Miriam’s enorme Ayurvedische kennis, hebben mij geïnspireerd om de opleiding tot Ayurvedisch therapeut bij haar te gaan volgen!

Miriam Wagenaar, student in 2021

Boven mijn verwachting

De opleiding is boven mijn verwachting. Het is veel diepgaander dan ik van te voren had verwacht.

Katya, student in 2021

 

Katya maakte bovendien deze testimonial met afbeeldingen (klikken voor vergroting).

Hartstikke bedankt voor je lieve woorden Katya!

Alles was geweldig

Massageweek. Het was een eind reizen maar het was de moeite dubbel en dwars waard: de Ayurvedische massageweek bij Miriam van Ayurdaay Nilayam. Ik was intern en had een heerlijk kamertje voor mij alleen. De theorie en de massagelessen, de yoga, het eten; alles was geweldig. Ik heb genoten van de enorme kennis van Miriam over de Ayurvedische manier van leven, eten en denken. En niet te vergeten; de heerlijke massages van de lieve medecursisten. En om de ervaring helemaal top de maken, scheen de zon ook nog eens volop. Dank jullie wel, allemaal, voor een week lang genieten van top tot teen.

Lieve groet, Yolanda van Rosmalen, QTouch Trainingen

 

 

 

Massage, koken, zingen, lachen, gieren en brullen

Mijn ayurveda reis begon eigenlijk heel onverwachts. Wilde vegetarische kok worden en mijn opleiding in Amsterdam volgen, maar door omstandigheden ging dat niet lukken. Toen zei een vriendin die de opleiding bij house of ayurveda volgde. Ga ayurveda studeren bij ons en dat heb ik toen gedaan. En er nog geen dag spijt van gehad. Werd gelijk enthousiast en heb vooral veel geleerd van de praktische voorbeelden die mij steeds meer bewust maakte hoe geest, ziel en lichaam samenwerken. Heb veel op het gebied van spirituele ontwikkeling gedaan. Maar liep vast omdat ik niet goed voor mijn lijf kon zorgen door gebrek aan kennis. Miriam leert je voelen, ervaren, observeren en vooral vragen. Verantwoordelijkheid nemen en je op een diepere laag in contact te brengen met jezelf door middel van ayurveda in de praktijk. Wat mij ontzettend blij maakt haar geduld en meedenken hoe het wel kan, in plaats van niet. Heb zelf de diagnose ADHD en autisme en loop hier in de studie ook regelmatig tegenaan. Maar Miriam zoekt altijd naar een oplossing. Zodat ik waar ik tegen aanloop toch kan doen. Dat is zo fijn. Vooral de praktijk dagen zijn genieten wat een plezier wat een kennis, wat een ervaren, wat een voelen. Maar ook super confronterend omdat je kunt voelen en ervaren wat voeding met je doet je gedrag. Zo bijzonder hoe alles met elkaar verbonden is. Mijn interesse gaat het meest uit naar voeding heb hier mijn hele leven tegen aan gelopen het was een gevecht die ik niet kon winnen. Nu door dat ik steeds meer bewust wordt wat voeding doet. En geleerd heb over dat voeding echt mag voeden en niet vullen. Kom ik steeds meer in balans. Ben er zeker nog niet maar ben dankbaar dat door de lessen van Miriam er steeds meer bewustzijn op komt. Kook nu zelf regelmatig voor groepen en maak ik veel mensen enthousiast voor ayurveda. Geef ze tips en probeer ook bewustwording te creëren. En mensen komen terug met enthousiasme van dat de tips die ik ze gaf werkten. Dus ik ben super blij voor de studie ayurveda bij Miriam, praktische, doelgericht, en fijn en lekker, massage, koken, zingen, lachen, gieren en brullen alles mag er zijn.

Remko, student in 2021

Ze ademt Ayurveda

In 2018 heb ik mij opgegeven voor de basisopleiding Ayurveda. Door verschillende yoga opleidingen te doen werd mij interesse gewekt voor Ayurveda. Het ‘zusje’ van, ook wel genoemd. Omdat ik geen groot fan ben van commerciële opleidingen, wekte de uitstraling en de info van Ayurdaay mij des te meer. Al op dag 1 werden we hartelijk en warm ontvangen door Miriam. Met haar prachtige ‘Tukkers’ accent maakte ze al direct verschil in Friesland, zo ook met haar warme menselijke en grappige persoonlijkheid. De rust die ze uitstraalt laat zien hoeveel kennis ze heeft. Ze ademt Ayurveda. Ze brengt je over wat ze weet en het is aan jou of je deze kennis wil ontvangen. Ze dringt je niets op, oordeelt niet over de gewoontes die je zelf hebt aangeleerd en die misschien niet altijd even goed voor je zijn maar reikt je ongedwongen andere opties aan. Haar eindeloze geduld maakt dat iedereen de ruimte krijgt in wie ze zijn en wat ze nodig hebben. Omdat de eerste kennismaking al veel bracht, wist ik dat ik terug zou komen mij Miriam. Zo geschiede. Afgelopen jaar heb ik de massageopleiding gedaan. En ook hier weer day zelfde warme en hartelijke ontvangst. Haar thuis wordt al snel jouw thuis. De kennis draagt ze toegankelijk en met zorg en liefde ook hierin weer over … tussendoor kookt ze de heerlijkste gerechten en ondersteund ze eenieder bij hun eigen proces. Alsof het niets is.
Ze is daar precies wanneer je het nodig hebt zonder alle ruimte in te nemen. Zij is de docente waardoor je meer wil blijven leren over en van Ayurveda.

Zesay, student in 2021