Skip to main content

Katya Huber

Katya Huber is werkzaam als Yoga Docent en Ayurvedisch Therapeut bij De Yogaschool in Enschede en is gastdocent bij Ayurdaay Nilayam.

Ze is geboren in 1991. Getrouwd en samen gezegend met 2 kids.

Tijdens haar studie en werk in de gezondheidszorg kwam ze er al gauw achter dat er nog een stuk miste. Dit was het begin van een nieuwe weg, de weg naar binnen.

Raja Yoga kwam op haar pad. Deze volledige leer vormt nog steeds de basis voor haar dagelijkse beoefening. In 2019  is ze op traditionele wijze erkend als docent en sindsdien geeft ze met veel plezier Raja Yoga opleidingen en Hatha Yoga lessen.

Tijdens deze reis naar binnen kreeg gezondheid voor haar een nieuwe betekenis. Er is meer dan alleen de afwezigheid van klachten en ziekte. Het is je natuurlijke balans vinden. In je kracht staan. Aandacht hebben voor het lichaam, geest en zielaspect. Aandacht hebben voor het geheel en de diepere innerlijke verlangens.

Sinds haar eerste kennismaking met Ayurveda heeft ze mogen ervaren hoe ‘kleine’ aanpassingen in voeding en leefstijl een groot effect kan hebben op je gezondheid.

Er volgde een studie bij Ayurdaay Nilayam tot Ayurvedisch Therapeut en meerdere verdiepingslessen van therapeuten en artsen. Ze geeft met veel enthousiasme gastlessen waarin ze Ayurveda en Yoga met elkaar verbind.

Voor haar gaan deze twee eeuwenoude en tijdloze overleveringen hand in hand.