Skip to main content

Toen ik jaren geleden naar India ging om meer te leren over Ayurveda mocht ik eerst wachten … Ik wist niet waarop, maar ik moest wachten. De lessen gingen nog niet van start en ik vroeg me vaak af WAAROM!? Wat gebeurt hier? Een planning was één van de vele dingen die ik in die tijd mocht loslaten:)

Uiteindelijk kwam de info. Er zou een ceremonie komen voor de ayurveda-studenten en ik mocht aanwezig zijn bij een ritueel waar de leraar een ritueel doet met licht, vuur, wierook en kaarsjes en offeren. Wij waren met onze studieboeken bij de ceremonie aanwezig zijn om de zegeningen te krijgen van Dhanvantari om onze studie te starten. Dat was zo ontroerend mooi, zo bewust en kloppend.

Afgelopen jaren hebben we de studenten naar de ashram laten komen en ik verzorgde ook rituelen hier in Ayurdaay op de Ayurveda-dag.

Dit jaar valt het precies perfect en is het ons gelukt om een mooie ceremonie te doen in Hengelo met een echte Pujari.

Word daar zo blij van.

En zo kunnen de studenten die op 10 november aansluiten bij onze introductietraining, gelijk kennismaken met de prachtige traditie van een ceremonie voor Dhanvantari. Het leven is soms zo onwijs prachtig.

Na de introductie kunnen studenten dan verder met de opleiding (opleiding tot Ayurveda therapeut, 300 uur) of instromen in de massagetraining of voedingstraining.

Het wordt weer prachtig, welkom.

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar Ayurveda en zou je graag kennismaken met de basisprincipes van deze eeuwenoude geneeskunde? Dan is de Introductie Training Ayurveda bij Ayurdaay Nilayam – House of Ayurveda precies wat je nodig hebt. In deze training krijg je een solide basis van Ayurvedische kennis en vaardigheden die je kunt toepassen in je dagelijks leven.

Maak kennis met de wereld van Ayurveda

Met de Introductie Training Ayurveda haal je de essentie van Ayurveda naar je toe en leg je een solide basis voor de vervolgopleidingen. Naast dat je de verschillende dosha’s (Vata, Pitta en Kapha) leert herkennen, observeren en herkennen/ begrijpen ga je ook kennismaken met de keukenkruiden die je ook kunt vinden in je eigen keukenkastjes. En daar stopt het niet, ook onderwerpen als ecologische landbouw, biodiversiteit, het Ayurveda-ochtendritueel en de seizoenen komen aan bod! Na deze Introductie Training bij Ayurdaay ben je in staat goede observaties te maken, de dosha’s te onderscheiden, het ochtendritueel zelf toe te passen (en anderen ertoe enthousiasmeren) en kun je jezelf door de seizoenen op weg helpen met Ayurveda adviezen. Dit stelt je in staat om de dosha’s en kwaliteiten bij mensen om je heen te observeren en te begrijpen. Bovendien krijg je de nodige kennis om aan de slag te gaan met een ecologische tuin of balkon en kun je de magie van keukenkruiden in je eigen keuken ontdekken.

Praktische informatie

De Introductie Training Ayurveda wordt op verschillende locaties en data aangeboden:

 • Hengelo: 10, 11, 12 november 2023 en 1, 10 december 2023
 • Amersfoort: 1, 8, 15, 22 september en 20 oktober 2023
 • Groningen: 15, 22, 29 september 2023 en 6, 13 oktober 2023

Tijdens de training leer je onder andere:

 • De drie dosha’s (Vata, Pitta en Kapha)
 • De vijf subdosha’s van elke dosha
 • De 20 guna’s
 • Dhatu, de zeven lichaamsweefsels
 • Mala, de drie uitscheidingsproducten
 • Ayurveda en keukenkruiden
 • Dinacharya, het ayurvedisch ochtendritueel
 • Agni, het spijsverteringsvuur en meer
 • Sattva, rajas en tamas
 • Ecologische landbouw en Biodiversiteit
 • Roga, ziekte en hoe deze te voorkomen

De totale duur van de training is 30 lesuren en de kosten bedragen € 525.

Verdiep je kennis in Ayurveda

Na het volgen van de Introductie Training Ayurveda heb je de mogelijkheid om je verder te specialiseren in specifieke onderdelen. Ayurdaay biedt diverse vervolgtrainingen aan op het gebied van voeding, massage, kruidenleer (dravyaguna), en Purva Karma. Wil je graag diepgaande kennis opdoen en jezelf ontwikkelen als Ayurveda-beoefenaar? Dan kun je ook kiezen voor de volledige opleiding tot Ayurveda Therapeut. Deze opleiding beslaat 300 uur en is verdeeld over een periode van 15 maanden.

Met de Introductie Training Ayurveda leg je een stevige basis om Ayurveda in je leven te integreren. Je leert niet alleen over de theorie en principes, maar ook over praktische toepassingen die je direct toepast. Of je nu geïnteresseerd bent in het verbeteren van je eigen welzijn of het helpen van anderen, deze training biedt je de nodige tools en inzichten.

Ayurdaay Nilayam – House of Ayurveda is een opleidingscentrum dat zich richt op het verspreiden van authentieke Ayurvedische kennis. De docenten zijn ervaren professionals die je begeleiden en inspireren op je Ayurvedische reis.

Ben je klaar om de wereld van Ayurveda te verkennen en je kennis te verdiepen? Schrijf je dan vandaag nog in voor de Introductie Training Ayurveda bij Ayurdaay en ontdek de eeuwenoude wijsheid van Ayurveda.