Skip to main content

Het belang van de eerste indruk

Je hebt het vast weleens gehoord: de eerste indruk is alles. Dit is zeker waar in de wereld van Ayurveda, waar het intakegesprek en de eerste consultatie vaak bepalend zijn voor de relatie tussen therapeut en cliënt. Deze momenten vormen de basis voor de verdere behandeling en kunnen cruciaal zijn voor het slagen ervan.

De intake: wat wil je weten?

Een grondige intake is de eerste stap om de cliënt echt te leren kennen. Naast basisinformatie zoals naam, leeftijd en medische geschiedenis, is dit hét moment om dieper in te gaan op iemands levensstijl, eetgewoonten en mentale toestand. Een intakeformulier kan handig zijn, maar vergeet niet om verder te gaan dan de standaardvragen.

Prakriti en vikriti

Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van de prakriti en vikriti van de cliënt. Dit helpt je om een meer gepersonaliseerd behandelplan op te stellen.

Open vragen stellen

Open vragen kunnen wonderen doen. Ze geven de cliënt de ruimte om te delen wat hij of zij belangrijk vindt, wat kan leiden tot inzichten die je anders misschien zou missen. Doe nooit aannames en neem niets zomaar aan voor waar. Cliënten hebben geen idee hoe belangrijk bepaalde informatie is en al snel komen zij met dat het prima of goed gaat. En dan blijkt dat dit betekent dat er 1 keer in de 3 dagen ontlasting is, dit is goed voor de cliënt omdat zij dit normaal vinden etc. 

De fysieke beoordeling

Een visuele en fysieke beoordeling van de cliënt kan aanvullende informatie bieden die nuttig kan zijn voor de behandeling. Dit kan gaan van huidconditie tot spijsvertering en zelfs tot de glans van de ogen.

Actief luisteren en empathie

Tijdens het consult is het cruciaal om echt te luisteren naar wat de cliënt zegt. Toon empathie en probeer je in zijn of haar situatie te verplaatsen. Dit bouwt vertrouwen op, wat essentieel is voor een succesvolle therapeutische relatie.

Documentatie en opvolging

Goede documentatie is niet alleen ethisch verantwoord; het is ook cruciaal voor het volgen van de voortgang van de cliënt. Zorg dat je aantekeningen maakt tijdens elke sessie en werk het cliëntdossier regelmatig bij.

Wanneer doorverwijzen?

Wees je bewust van je eigen beperkingen als therapeut. Als de conditie van de cliënt daarom vraagt, aarzel dan niet om door te verwijzen naar een medisch specialist.

Communicatie na het consult

De relatie met de cliënt stopt niet als hij of zij de deur uitloopt. Opvolgmails of telefoontjes kunnen zeer effectief zijn om te checken hoe het gaat en om eventuele vragen te beantwoorden. Dit draagt bij aan een langdurige, succesvolle therapeutische relatie. Wij adviseren dan ook zelden 1 enkel los consult aanbieden, cliënten hebben veel meer aan een pakket met diverse vervolg momenten.

Tot slot: blijf jezelf bijscholen

De wereld van Ayurveda is dynamisch en verandert voortdurend. Continu leren en jezelf bijscholen is niet alleen goed voor jou als professional, maar het verhoogt ook de kwaliteit van de zorg die je aan je cliënten kunt bieden.

Verrijk je Ayurvedische Expertise met Onze Exclusieve Oefendagen in Ayurdaay!

Mail ons voor de mogelijkheden: info@ayurdaay.com