Skip to main content

Als yoga-docent ben je al bekend met de voordelen van een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Het volgen van een opleiding tot Ayurveda-therapeut kan een prachtige aanvulling zijn op jouw vaardigheden en kennis als yoga-docent. Bij Ayurdaay bieden we een uitgebreide en diepgaande opleiding die je in staat stelt om je kennis van Ayurveda te verdiepen en deze in de praktijk te brengen.

De opleiding in een notendop

De opleiding tot Ayurveda-therapeut bij Ayurdaay omvat 300 uur studie, verdeeld over 15 maanden. Deze lessen worden klassikaal gegeven in Hengelo, Groningen, Leeuwarden en Amersfoort. De opleiding is van hbo-niveau en geaccrediteerd door VBAG, VIV, NVST en KTNO (K8999). Het lesgeld bedraagt € 4975, maar het is ook mogelijk om per onderdeel te betalen.

Waarom kiezen voor Ayurdaay?

Onze opleiding is speciaal ontworpen voor degenen die zich echt willen verdiepen in Ayurveda. Hier zijn enkele redenen waarom je voor Ayurdaay zou moeten kiezen:

  • Intensieve en persoonlijke begeleiding: Bij ons krijg je persoonlijke aandacht en begeleiding, zowel tijdens als buiten de lessen.
  • Praktijkgerichte lessen: Je leert niet alleen de theorie, maar krijgt ook uitgebreide mogelijkheden om therapeutische vaardigheden te ontwikkelen door middel van praktijkopdrachten en stages.
  • Kleine klassen: We werken met kleine groepen, zodat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij verdient.
  • Humor en een goede sfeer: We vinden het belangrijk dat je je op je gemak voelt en dat er ruimte is voor humor tijdens de lessen.
  • Ondersteuning na de opleiding: Ook na het behalen van je diploma blijven we je ondersteunen. We bieden nascholingsdagen en verdere studiemogelijkheden met Ayurveda-artsen uit India.

De inhoud van de opleiding

Onze opleiding is gebaseerd op de originele teksten van de Astanga Hridayam. Tijdens de theorielessen krijg je een diepgaande kennis van Ayurveda, die je vervolgens kunt toepassen in de praktijk. De opleiding richt zich voornamelijk op preventie en behandeling na doorverwijzing door een (Ayurveda) arts. Als therapeut begeleid en adviseer je cliënten, en stel je behandelplannen op die zorgen voor balans en herstel van lichaam en geest.

Kies jouw eigen Ayurveda-reis

Bij Ayurdaay heb je de mogelijkheid om je eigen pad te kiezen. Wil je een volledig gediplomeerd Ayurveda-therapeut worden? Dan volg je de volledige opleiding van 300 uur. Maar misschien wil je Ayurveda alleen toepassen in je eigen leven. In dat geval kun je kiezen voor onze Introductie Training, gevolgd door een specifiek onderdeel zoals voeding, kruidenleer of massage. Na voltooiing van het gekozen onderdeel ontvang je een certificaat.

Een investering in jezelf en je praktijk

Als yoga-docent weet je hoe belangrijk het is om je voortdurend te blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden te leren. Een opleiding tot Ayurveda-therapeut is niet alleen een investering in jezelf, maar ook binnen je werk als yoga-docent. Je kunt persoonlijke aandacht geven als blijkt dat dit nodig is voor een of meerdere van je cursisten. Je kunt je studenten en cliënten nog beter begeleiden en hen helpen een gezonde, gebalanceerde levensstijl te bereiken.

Praktische informatie

De eerstvolgende opleiding start binnenkort. Voor een overzicht van data en mogelijkheden kun je terecht op onze website. Je zit nergens aan vast, begin bij de introductie en kijk dan of je door wilt. je kunt per onderdeel inschrijven. De opleiding wordt gegeven op verschillende locaties in Nederland.

Ayurdaay heeft recent weer een inspirerende Q&A-sessie gehouden. Als je overweegt om de opleiding te volgen, raden we je sterk aan om deze sessie te bekijken.