Skip to main content

Ben je een therapeut of student in Ayurveda en wil je meer weten over de klassieke teksten, maar voel je weerstand door de taalbarrière? Dan is Ayurguide: Astanga Hridayam, geschreven door Miriam Alberts, precies wat je zoekt. In dit artikel ontdek je wat dit boek te bieden heeft en waarom het zo waardevol is voor de Nederlandstalige Ayurveda gemeenschap.

Deel 1: Kennismaking met de klassieke teksten

Het boek Ayurguide: Astanga Hridayam is bedoeld voor therapeuten en studenten in Ayurveda die interesse hebben in de klassieke teksten. Het is een Nederlandstalige vertaling van de Astanga Hridayam, een belangrijk geschrift binnen de Ayurveda.

Over de schrijfster

Miriam Alberts is de auteur van Ayurguide: Astanga Hridayam. Ze heeft jarenlang gestudeerd met diverse artsen, zowel in India als daarbuiten, om de klassieke teksten beter te begrijpen. Haar Engelstalige werken zijn al lange tijd een bron van kennis in de Ayurveda Opleiding van Ayurdaay Nilayam. Door de toenemende vraag naar Nederlandse vertalingen heeft ze besloten dit boek uit te brengen.

Achtergrond en ontstaan

Miriam Alberts heeft zich verdiept in de klassieke teksten door lessen te volgen waarin ze stap voor stap de betekenis van de Sanskriet sutra’s leerde. Met haar verworven kennis heeft ze de transcriptie, woord-voor-woord vertalingen en uitleg van de sutra’s samengebracht. Na vele jaren van studie en voorbereiding besloot ze haar werk te gebruiken voor de Ayurveda Opleiding. Nu is haar werk eindelijk beschikbaar in het Nederlands, zodat ook Nederlandstaligen toegang hebben tot deze waardevolle kennis.

Toekomstige edities

Miriam Alberts heeft aangekondigd dat ze de komende jaren meer edities zal uitbrengen van Nederlandse vertalingen van klassieke teksten zoals de Astanga Hridayam. Hiermee wil ze de Nederlandstalige Ayurveda gemeenschap voorzien van toegankelijke bronnen van kennis en wijsheid.

Met deze Ayurguide haal je een waardevol naslagwerk in huis dat je zal helpen om de klassieke Ayurvedische teksten beter te begrijpen en toe te passen in je praktijk of studie.

Bestel hieronder jouw exemplaar van de Ayurguide

Ayurguide, Astanga Hridayam (Nederlandstalig)

 35,00

11 op voorraad