Skip to main content

Maak kennis met de docenten

Miriam

Ayurveda-therapeut, docente en eigenaar van Ayurdaay Nilayam

Miriam is al sinds 2004 Ayurvedisch actief, het begon met het volgen van een massage training en al vrij snel werd dit vervolgd met een 4 jarige hbo opleiding. Al tijdens deze opleiding begon Miriam met reizen naar India, voor een studiereis, stages en het ontvangen van Ayurvedische kuren. In 2015 richtte ze met een paar vrienden Stichting Manna Home op, een stichting die zich inzet voor kinderen in India op het gebied van onderwijs, medische zorg, maandverband, schoon drinkwater en voedselpakketten.
Miriam heeft een kliniek in Hengelo waar ze consulten, workshop en Ayurvedische kuren geeft (Pancha Karma), ook werkt zij intensief samen met een geweldig team van artsen!
In 2017 werd door omstandigheden de Ayurveda Opleiding “geboren” een kleinschalige fijne school met kleine groepjes waar de theorie en praktijk een mooie balans vormen in leren.

Gastdocenten

Dr. Amruta

Dr. Amruta Ketan Athale is not just any physician; she’s a double-trained expert with BAMS, MD (Ayurveda), R.M.A.S. (USA), and C.A.P (Canada) credentials. She studied for a staggering 8.5 years under the Maharashtra University of Health Sciences in India. With more than 15 years of experience in reputable Ayurveda Hospitals, Clinics, and Institutes both in India and abroad, Dr. Amruta has amassed a wealth of practical insights for patient care.

Fleur

Fleur is, moeder, partner, Ayurveda practitioner, Jyotisha en holistisch coach. Haar wens is om de kennis van Ayurveda en Jyotish op een praktische manier over te brengen op, zodat je je nog bewuster kunt zijn van je eigen lichaam en geest en jezelf makkelijker naar je eigen natuurlijke balans kunt ‘leven’.

Corry

Al vanaf mijn kindertijd ben ik geboeid door het leven om me heen, de natuur, het zichtbare en het voor mij onbegrijpelijke. Op de boerderij waar ik opgroeide had ik de ruimte om de natuur te ontdekken. De sloot was voor mij de mooiste plek; het water met het gekrioel van beestjes, de modder en alle plantjes die in en aan de rand van de sloot groeiden. De seizoenen beleefde ik door alle veranderingen te zien en te voelen;het ervaren van de cyclus in de natuur door de bv. de kou en het schaatsen in de winter en het terugkeren van de weidevogels in het vroege voorjaar. Dit alles heeft mij gevormd en de liefde en het respect gebracht voor alles wat er op onze aardbol voor handen is en waar we gebruik van mogen maken. Ik heb gewerkt in de tuinbouw, het (biologie) onderwijs, de zorg en het management en als reisleider op verschillende plekken op de wereld. Al deze ervaringen hebben mij “klaar gemaakt” voor verschillende opleidingen tot Ayurvedisch therapeut. Als Ayurvedisch therapeut / docent wil ik het Holisme leven en uitdragen. Ons hart wil ten diepste de verbinding met de natuur, met alles wat leeft. Dit voedt ons op lichamelijk en geestelijk niveau. Liefde is de drijfveer om te komen tot de zorgvuldige balans tussen de mens en de aarde; het geven en nemen. Dat is waar beider gezondheid vorm kan krijgen.

Brigitte

Brigitte Pappot is eigenaar van B at ease en gastdocent bij Ayurdaay Nilayam. Ze begon eind 1999 haar praktijk als pedicure en voetreflexoloog. Eerst breidde ze haar kennis en vaardigheden uit door zich te specialiseren in voetbehandelingen voor diabetes- en reumapatiënten. In 2005 rondde ze haar sportmassagestudie af, gevolgd door de cursussen bindweefselmassage, manuele lymfedrainage massage en stoelmassage. Na verloop van tijd bemerkte ze dat eetgewoonten en leefstijl veel invloed hebben op lichaam, geest en ziel. Om hier meer kennis van te krijgen, volgde ze de HBO-opleiding tot Ayurvedic Practitioner aan de Academy of Ayurvedic studies. Stages heeft ze gelopen in de kliniek van dr. Vijith en dr. Vidya in Vaikom, Kerala (India) met als studieonderwerp huidziekten en Vata-management en in de praktijk van Miriam Alberts (Ayurdaay Nilayam) waar zij dr. Shailesh Muli uit Pune (India) assisteerde bij Panchakarma-behandelingen. Brigitte biedt als ayurvedisch therapeut consulten, massagebehandelingen en kuurprogramma’s aan en organiseert ze workshops over diverse onderwerpen. Brigitte is al enige tijd nauw betrokken als teamlid bij Ayurdaay Nilayam en samen met Miriam organiseert Brigitte vanaf 2018 het Ayur festival.

Tony

Dr. Tony (BAMS)

Dr. Tony Thomas is currently working as Associate Professor in the Department of Kayachikitsa at Sharada Ayurveda Medical College and Hospital, Mangaluru. He completed his BAMS in the year 2011 from SKAMC, Bangalore and completed M.D. (Ayu) in Kayachikitsa in the year 2015 from SDM College of Ayurveda, Udupi. Clinically he specialises in Rasayana therapies for the management of different disease.

Elsa

Dr. Elsa (BAMS)

Dr Elsa Jose, post graduate in kayachikitsa, Study on symptomatology in Ayurveda, Systemic understanding of diseases and its treatment. At the moment she is an assistant prof at MVR college kannur, kerala and has four years of teaching experience in kayachikitsa.

Anju

Dr. Anju Prem was born in Kerala, southern part of India. The eldest daughter of school teachers, she developed an early interest in medicine which led her to study at Rajiv Gandhi university of health sciences, Bangalore to receive a B.A.M.S (Bachelor in Ayurvedic medicine and Surgery)degree (2007-2013). She has been practicing Ayurveda since 2014. She had a great opportunity to practice under the guidance of great Ayurveda doctors from Kerala. She immigrated to the United States in 2015 with her Husband Rahul Soman. Where she has completed two certifications. Now She is a state and nationally certified massage therapist & health educator through national holistic institution Petaluma, California since 2017. She completed another certification, in clinical & administrative medical Assistance, in 2021. She’s been an active home based Ayurvedic physician specializing in helping women patients virtually. Dr. Anju provided online consultation to more than 500 patients for addressing lifestyle related health problems in interventions such as massage mindfulness and Ayurveda medicines. She is presenting online tutorials about common health problems for public benefit in a YouTube channel. Dr. Anju lectures and teaches about Ayurveda and in addition to that and a busy practice, she is a mother of a beautiful son, Reyan. She enjoys Indian classical dances, traveling, and adventure activities.

Katya

Katya Huber is werkzaam als Yoga Docent en Ayurvedisch Therapeut bij De Yogaschool in Enschede en is gastdocent bij Ayurdaay Nilayam. Ze is geboren in 1991. Getrouwd en samen gezegend met 2 kids. Tijdens haar studie en werk in de gezondheidszorg kwam ze er al gauw achter dat er nog een stuk miste. Dit was het begin van een nieuwe weg, de weg naar binnen. Raja Yoga kwam op haar pad. Deze volledige leer vormt nog steeds de basis voor haar dagelijkse beoefening. In 2019  is ze op traditionele wijze erkend als docent en sindsdien geeft ze met veel plezier Raja Yoga opleidingen en Hatha Yoga lessen. Tijdens deze reis naar binnen kreeg gezondheid voor haar een nieuwe betekenis. Er is meer dan alleen de afwezigheid van klachten en ziekte. Het is je natuurlijke balans vinden. In je kracht staan. Aandacht hebben voor het lichaam, geest en zielaspect. Aandacht hebben voor het geheel en de diepere innerlijke verlangens. Sinds haar eerste kennismaking met Ayurveda heeft ze mogen ervaren hoe ‘kleine’ aanpassingen in voeding en leefstijl een groot effect kan hebben op je gezondheid. Er volgde een studie bij Ayurdaay Nilayam tot Ayurvedisch Therapeut en meerdere verdiepingslessen van therapeuten en artsen. Ze geeft met veel enthousiasme gastlessen waarin ze Ayurveda en Yoga met elkaar verbind.
Voor haar gaan deze twee eeuwenoude en tijdloze overleveringen hand in hand.

Aiswarya

Dr. Aiswarya (BAMS) voltooide haar studie aan het Nangelil Ayurveda Medical college, Kothamangalam.

Ze voltooide haar stage bij Thodupuzha Govt. Ayurveda Ziekenhuis en Govt Ayurveda Dispensary, Vayalar. Zij geeft ook consulten bij Vaidyaratnam Agency, Chavady.